10-06-2022

Persbericht – Nationale Toplessdag

Voel je vrij, geef je bloot! Zon jij ook het liefst toploos? Dan moet je dat in alle vrijheid kunnen doen. Op BlootGewoon!’s Nationale Toplessdag, op dinsdag 21 juni, draait het om jouw keuzevrijheid.

Sinds 2018 organiseert BlootGewoon!, merk van belangenorganisatie voor naaktrecreatie NFN Open & Bloot, jaarlijks de Nationale Toplessdag. Natuurlijk is iedere warme, zomerse dag een toplessdag, als je dit wilt. Maar op 21 juni, de dag dat de zomer begint, zet BlootGewoon! zich in om extra te benadrukken dat iedereen een vrije keuze heeft.

Hopelijk zit het weertje mee en gaat iedere vrouw – die zich er prettig bij voelt – deze dinsdag topless van het zonnetje genieten. Maar ook bij minder mooi weer blijft dit jaarlijks de dag om met elkaar aandacht aan topless zonnen te besteden.

Keuzevrijheid

Veel vrouwen willen het liefst zonder topje zonnen, maar laten zich tegenhouden vanwege de (vermeende) oordelen en meningen van anderen, of uit angst om (online) het mikpunt van spot te worden. En dat is zonde! Want als je je als vrouw niet meer mag of durft te laten zien, beperk je jezelf in je vrijheid om te kiezen wat je wilt. En dat is iets waar wij op 21 juni bij stilstaan.

Tepelgelijkheid

Wat veel Nederlanders niet weten, is dat topless zonnen gewoon mag op alle openbare stranden in Nederland. Er is geen enkele wet die dit verbiedt. Anders zouden mannen immers ook niet zonder borstbedekking mogen zonnen. In ons land zijn mannen en vrouwen gelukkig voor de wet gelijk. Meer hierover lees je op blootgewoon.nl/topless-mag.

Wat kun jij doen?

ZON TOPLESS! Laat op elke zomerse dag zien dat blote borsten er gewoon bij horen op het Nederlandse strand.

DEEL! Deel met de hashtag #toplessdag een foto, filmpje of tekst en steun ons initiatief.

SLUIT JE ALS VROUW AAN! Kom bij de besloten Facebookgroep ‘Zonnen zonder topje’ van BlootGewoon! en inspireer elkaar!

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Belangenorganisatie en kennis delen
NFN Open & Bloot behartigt de belangen van de 2,5 miljoen naaktrecreanten in Nederland en informeert over blootlocaties. Zij adviseert overheden, beheerders van stranden, recreatiegebieden en locaties. NFN zet zich in om naaktrecreatie bespreekbaar te maken in de (social) media en informeert geïnteresseerden over locaties, mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van naaktrecreatie en aanverwante onderwerpen.

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot en is er voor iedereen voor wie bloot ontspannen vooral een fijne en praktische vrijetijdsbesteding is. Gewoon om te genieten van het vrije gevoel van bloot zonnen, zwemmen en relaxen. Met respect voor jezelf, voor elkaar en voor ieders keuze.

Kijk voor meer informatie op www.blootgewoon.nl, www.nfn.nl, www.natuurlijknfn.nl of neem contact met ons op via [email protected]

 

 

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten