23-06-2023

NFN overspoeld met media-aandacht op Nationale Toplessdag

Op 21 juni: Nationale Toplessdag werd NFN overspoeld met media-aandacht. We gaven radio-interviews en verschenen in kranten en online artikelen.

22-06-2023: Op de Nationale Toplessdag (21 juni) zoekt NFN altijd de media op. Dat lukte deze editie extra goed, we werden overspoeld met interviewverzoeken. We gaven deze dag alleen al 7 (!) radio-interviews.

We vertelden steeds dezelfde boodschap: zonder top, zonder broekje of juist in dat mooie badpak: belangrijk is dat je zélf die keuze maakt en ook niet oordeelt over andermans keuzes. Ons doel? Dat iedereen zich vrij voelt om te kiezen. Mét top of toploos, het kan en mag allemaal!

Wat veel Nederlanders niet (meer) weten, is dat topless zonnen gewoon mag op alle openbare stranden in Nederland. Er is geen enkele wet die dit verbiedt.

Anders zouden mannen ook niet zonder borstbedekking mogen zonnen. Het eerste artikel uit onze grondwet vormt de basis voor deze gelijke rechten en luidt: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’ En ook in het eerste artikel van het Handvest van de Verenigde Naties is het grondbeginsel gelijke rechten voor mannen en vrouwen stevig verankerd.

In ons media-overzicht kun je artikelen lezen en radio-fragmenten terugluisteren.

Naar het mediaoverzicht