Ben je bestuurder van een naturistenvereniging of ben je benieuwd wat NFN doet voor naturistenverenigingen? Je vindt heel veel informatie op deze pagina. Heb je vragen? Neem dan contact op via [email protected] (voor bestuurders).

Afdracht

Als je vereniging is aangesloten bij NFN betaalt het bestuur per lid een financiële afdracht aan NFN. De geldende tarieven vind je altijd in het Verenigingsportaal.

Een heel klein gedeelte van deze afdracht is voor de werkzaamheden en taken van NFN (belangenbehartiging, maatschappelijke acceptatie en het delen van kennis en informatie). Het grootste deel is voor aan het bestuur verleende ondersteuning zoals:

  • het veiligheidsprotocol;
  • de organisatie van de landelijke open dag naaktrecreatie;
  • organisatie van verenigingskamer en workshops;
  • een vast contactpersoon op kantoor.

Veiligheid

Om voor iedereen met een NFN-jaarkaart een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen, hanteren NFN Open & Bloot en aangesloten verenigingen sinds 2011 het Protocol bij ongewenst gedrag binnen NFN Open & Bloot. Wat doe je dan?, kortweg het NFN-Veiligheidsprotocol.

Om de naturistenterreinen veilig te houden, houdt NFN een lijst bij van personen die ongewenst gedrag hebben vertoond. Deze kunnen zo (tijdelijk) niet meer in het bezit komen van een NFN-jaarkaart, waardoor ze geen toegang meer hebben tot terreinen. Zo proberen we de terreinen met elkaar zo veilig mogelijk te houden.

Collectieve inkoop

Daarnaast kunnen besturen gebruikmaken van collectieve inkoop van aanvullende diensten en producten zoals jaarkaarten, licenties en verzekeringen.

De Verenigingskamer

Bestuurders van verenigingen komen samen in de Verenigingskamer (2x per jaar). Hier kunnen zij kennis uitwisselen en de directeur-bestuurder adviseren over de dienstverlening aan verenigingen.

Diensten en producten

Ten slotte probeert NFN de taak van de verenigingen waar mogelijk te verlichten door het aanbieden van diverse diensten en producten. Tegen betaling kan men gebruikmaken van de gezamenlijke aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering. Hiermee bespaart de vereniging kosten. Bij de invoering van de nieuwe privacywetgeving (2018) en de WBTR (2021) konden verenigingen via NFN bijvoorbeeld tegen gereduceerd tarief aan een programma meedoen om de vereniging aan de wet te laten voldoen.

NFN-Verenigingsportaal

In het Verenigingsportaal houden verenigingen hun ledenadministratie bij en vinden zij veel praktsiche informatie en handige documenten.

Forum

Heb je een vraag over een specifiek onderwerp? En ben je benieuwd hoe besturen van andere verenigingen dit doen? Als bestuurslid kun je via het NFN-Verenigingsportaal deelnemen aan het forum. Je plaatst er je vraag of reageert op vragen van anderen. Zo wordt er efficiënt kennis gedeeld.

Besturen

Bestuursleden van naturistenverenigingen hebben toegang tot het NFN-Verenigingsportaal. Hierin staat allerlei handige informatie en er is een forum waarin bestuurders kennis kunnen delen. Ook de ledenadministratie wordt gedaan in het Verenigingsportaal.

Ben je bestuurslid en heb je vragen? Stel ze via [email protected]