NFN en Verenigingsleden

Ben je lid van een naturistenvereniging die is aangesloten bij NFN Open & Bloot? Dan is onderstaande informatie wellicht interessant en nuttig voor jou.

Je ontvangt de NFN-jaarkaart omdat het bestuur van jouw vereniging is aangesloten bij NFN Open & Bloot. Omdat jouw bestuur is aangesloten kun jij jouw NFN-lidmaatschap in ons Ledenportaal activeren. Door je account te activeren kun je onze magazines aanvragen tegen het gunstige ledentarief, korting krijgen in onze webshop en je aanmelden voor onze nieuwsbrieven.

Jouw vereniging doet een afdracht per lid aan NFN. Het grootste deel hiervan is voor aan het bestuur verleende ondersteuning. Slechts een heel klein gedeelte daarvan is voor het werk van NFN: belangenbehartiging, maatschappelijke acceptatie en het delen van kennis en informatie.

Daarom kun je naast een lidmaatschap bij een vereniging ook rechtstreeks betalend NFN-lid blijven of worden en hiermee financieel bijdragen aan de werkzaamheden van NFN. Zo zorgen we samen dat bloot gewoon is en blijft!

Afdracht van besturen aan NFN in 2023:

  • € 12,20 per lid. Dit bedrag bestaat uit € 2,25 voor werkzaamheden NFN (belangenbehartiging, maatschappelijk acceptatie en het delen van kennis en informatie) en € 9,95 voor ondersteuning van het verenigingsbestuur.
  • € 2,05 per lid. Voor het ontwikkelen, produceren en versturen van de NFN-jaarkaart met INF-zegel van € 1,70. Dit laatste bedrag wordt direct doorbetaald aan het INF.

Jaarkaart met INF-zegel

Alle volwassen leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen ontvangen de NFN-jaarkaart met INF-zegel. Deze jaarkaart is géén ledenpas van NFN, maar een belangrijk middel om het veiligheidsprotocol uit te voeren. Hierin staan om te gaan met meldingen van ongewenst gedrag. Het doel hiervan is om dit ongewenste gedrag te voorkomen en tegen te gaan. In uiterste gevallen zorgen we ervoor dat een pleger van ernstig ongewenst gedrag geen toegang meer krijgt tot de georganiseerde naaktrecreatie. Deze jaarkaart geeft ook toegang tot de diensten die NFN aan deze kaart verbonden heeft. Zoals het NFN-ledenvoordeel en toegang tot evenementen/activiteiten en blootlocaties. Met het INF-zegel heb je toegang tot alle buitenlandse (verenigings)locaties.

Magazines

Als lid van een bij NFN aangesloten vereniging kun je tegen het voordelige ledentarief onze magazines lezen. Je ontvangt dan twee keer BlootGewoon! en twee keer UIT! in je brievenbus. Je regelt dit eenvoudig via het NFN-Ledenportaal.

Lezer werft lezer
Ben je verenigingslid en heb jij al geregeld dat je de magazines thuisgestuurd krijgt en gun je dit andere verenigingsleden ook? Als jij iemand anders weet te enthousiasmeren, dan belonen wij dit graag met een handige NFN -tekenkaart, waarmee je pijn- en moeiteloos teken en tekennimfen van je huid verwijdert. Heb je vorig jaar al een tekenkaart gekregen bij het aanvragen van de magazines? Geef de kaart cadeau of leg deze op een plek waar je er nog geen hebt.

Hoe werkt het?
Log dan in bij het NFN Ledenportaal via mijn.voeltvrijheid.nl. Eenmaal ingelogd kies je in het menu ‘Mijn Lidmaatschap’.  Selecteer ‘magazines’, klik op ‘opslaan’ en betaal veilig online via iDeal. In 2023 betaal je € 16,30 voor het ontvangen van onze magazines. Buiten Nederland betaal je € 20,- extra portokosten per jaar.

Heb je de magazines aangevraagd omdat een ander verenigingslid je deze tip gaf? Stuur een mail met zijn/haar gegevens naar info@nfn.nl. Dan sturen we de tekenkaart naar ze toe. Deze instructie staat ook in de bevestigingsmail nadat je de magazines betaald hebt.

 

Ledenportaal

Als verenigingslid van een bij NFN aangesloten vereniging kun je gebruik maken van ons Ledenportaal. Daar kun je onze magazines bestellen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, kun je gebruik maken van de ledenkorting in webshop en kun je aanvinken welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen. En je kan stemmen voor de Ledenraad of jezelf beschikbaar stellen voor de Ledenraad.

Veel gestelde vragen over NFN en Verenigingsleden

Ik ben lid van een naturistenvereniging en ik wil magazines ontvangen. Hoe werkt dat?

Om magazines te ontvangen ga je naar het Ledenportaal en dan kies je in het menu: Mijn lidmaatschap en selecteer je Magazines. Vervolgens klik je op Opslaan en betalen. Je betaalt dan direct via iDeal. Heb jij je Ledenportaal niet geactiveerd? Klik dan hier.

Waarom moet ik betalen voor de magazines, ik ben toch lid van NFN via mijn vereniging?

Nee, het lidmaatschap van NFN en het lidmaatschap van een vereniging zijn twee verschillende lidmaatschappen.

Jouw vereniging doet een afdracht per lid aan NFN. Slechts een heel klein gedeelte daarvan is voor het werk van NFN: belangenbehartiging, maatschappelijke acceptatie en het delen van kennis en informatie.

Uiteraard kun je naast een lidmaatschap bij een vereniging ook rechtstreeks betalend NFN-lid blijven of worden en hiermee financieel bijdragen aan de werkzaamheden van NFN. Zo zorgen we samen dat bloot gewoon is en blijft.

Dus verenigingsleden kunnen lid zijn van een vereniging én van NFN Open & Bloot.  Als verenigingslid betaal je dus zelf niet mee aan de taken van NFN: belangenbehartiging, maatschappelijke acceptatie en het verstrekken van kennis en informatie.

Om de magazines te ontvangen kan je twee dingen doen:

  1. Je kan als verenigingslid ook lid worden/blijven bij NFN;
  2. Wil je dit niet? Dan kan je je in het Ledenportaal van NFN activeren en de magazines bij NFN bestellen tegen de ledenprijs van € 16,30 voor 4 magazines incl. verzenden (tarief 2023).
Ik ben als lid van NFN lid geworden van een naturistenvereniging, wat nu?

Leden van NFN Open & Bloot kunnen ook lid zijn van een naturistenvereniging. Dit zijn twee aparte lidmaatschappen.

Er is dus geen sprake van een dubbel lidmaatschap. De afdracht die besturen van naturistenverenigingen per lid doen aan NFN is om de besturen te ondersteunen. Zoals met het veiligheidsprotocol, de organisatie van de landelijke open dag naaktrecreatie, verenigingskamer   (2 x per jaar), het verenigingsportaal en een vast contactpersoon op kantoor. Daarnaast kunnen de besturen gebruikmaken van collectieve inkoop van aanvullende diensten en producten

Dit is ook expliciet geregeld in de statuten van NFN (artikel 5.1b)

Een heel klein gedeelte van deze afdracht is voor de werkzaamheden en taken van NFN (belangenbehartiging, maatschappelijke acceptatie en het delen van kennis en informatie).

Omdat een naturistenvereniging is aangesloten is bij NFN kunnen hun leden gebruik  maken van het NFN-Ledenportaal. Dan kun je onze magazines afnemen tegen de ledenprijs, winkelen met korting in de webshop en stemmen (of zich beschikbaar stellen) voor de Ledenraad.

Besluit je toch om je lidmaatschap bij NFN niet te willen voortzetten, dan vinden wij dit bijzonder jammer. Omdat een lidmaatschap bij NFN persoonsgebonden is dien je deze zelf (en eventueel voor je partner) op te zeggen conform de voorwaarden van NFN.

Ik ben lid van meerdere naturistenverenigingen, hoe werkt het dan?

Elke vereniging draagt af voor elk lid vanaf 18 jaar, ongeacht of dit lid bij meerdere verenigingen lid is. De afdracht is voor ondersteuning van de besturen.

Ik zeg mijn lidmaatschap bij een naturistenvereniging op. Wat nu?

Als je niets doet, gebeurt er niets. Je gratis NFN-basislidmaatschap komt te vervallen en dus ook het aanbod om de magazines te ontvangen voor de ledenprijs. Uiteraard is het mogelijk om rechtstreeks bij NFN lid te worden.

Ik ben lid van een naturistenvereniging. Hoe activeer ik het NFN-Ledenportaal?

Je activeert je NFN-Ledenportaal eenvoudig via deze link. Hiervoor heb je enkel jouw persoonlijke gegevens nodig.

 

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Kies het lidmaatschap dat bij jou past.

Ik wil lid worden