16-04-2024

Naaktstrand Het Twiske

Een gedeelte van naaktstrand het Twiske in de gemeente Oostzaan (Noord-Holland) is afgesloten vanwege overlast door sekszoekers. Lees hier de laatste ontwikkelingen.

NFN: Naaktstrand Het Twiske niet heropenen voor sekszoekers

16-04-2024: NFN Open & Bloot heeft de Provincie Noord-Holland gevraagd het deel met openbare seksbosjes bij naaktstrand Het Twiske niet te heropenen, omdat openbare seks en naaktrecreatie niets met elkaar te maken hebben. NFN pleit uitsluitend voor het vinden van een alternatieve locatie voor sekszoekers.

De beheerder van het natuurgebied, recreatieschap Twiske-Waterland, heeft de bosjes achter het naaktstrand kortgeleden afgesloten voor recreanten. D.m.v. een hek en snoeihout op de grond wordt seks in het openbaar ontmoedigd en er wordt ook op gehandhaafd. Het recreatieschap beoogt met deze maatregel het natuurlijk karakter van het gebied (Natura 2000) te behouden.

De fracties van PvdA/Groen Links en D66 in de Provinciale Staten van Noord-Holland hebben de Provincie gevraagd om de plek weer te openen, of om een andere plek aan te wijzen voor openbare seks. Zodat er ruimte komt voor mensen ‘die hun seksualiteit willen ontdekken’.

Onveilig gevoel en slecht imago

De eerste optie lijkt NFN geen goed idee. Een seksplek bij het naaktstrand: nee. Een alternatieve plek elders: okay. Naaktstranden zijn namelijk niet bedoeld voor seks. Daarnaast geeft het naaktrecreanten een onveilig gevoel. Het kan voor hen een reden zijn om een naaktstrand niet langer te bezoeken, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Daarnaast draagt openbare seks op of bij een naaktstrand bij aan een negatief imago van naaktrecreatie. NFN zet zich juist in om naaktrecreatie maatschappelijk beter geaccepteerd te krijgen. Het recreatieschap heeft NFN inmiddels al laten weten niet van plan te zijn het verzoek van de politieke partijen in te willigen.

Het gebeurt al lang en vaker dat een naaktstrand en seks met elkaar botsen. Voor NFN is openbare seks géén naaktrecreatie. Lees hier meer over dit onderwerp.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten