07-05-2024

NFN introduceert aFreeBody – platform voor jongvolwassen naaktrecreanten

Lees meer over dit initiatief om jongvolwassen naaktrecreanten met elkaar in verbinding te brengen.

07-05-2024: NFN Open & Bloot introduceert aFreeBody, een platform voor en dóór jongvolwassen naaktrecreanten in de leeftijd van 25 tot max 40 jaar.

Het initiatief start met een besloten Facebookgroep waar je vanaf nu lid van kunt worden. Ook kun je je aanmelden voor een ontmoetingsmoment met leeftijdsgenoten tijdens de aankomende BlootGewoon! Wellnessdag, 1 juni op Flevo Natuur.

Begin dit jaar startte NFN met een speciale denktank, waar jonge naaktrecreanten zich voor konden aanmelden. Vijf gemotiveerde jongvolwassenen kwamen een aantal keer bijeen op het kantoor van NFN, om te sparren over de behoeften van hun leeftijdsgenoten en hoe NFN als belangenbehartiger hierin kon faciliteren.

Elkaar ontmoeten

De voornaamste conclusie uit deze gesprekken was dat jongvolwassen naaktrecreanten momenteel een (online) plek missen waar zij met leeftijdsgenoten in contact kunnen komen. “Tot nu toe heb ik de ervaring dat het best moeilijk is om leeftijdsgenoten te vinden. Soms kom ik ze tegen maar dan is het meestal al een groepje en ik vind het lastig om daar dan bij  te gaan zitten,” hoorden we bijvoorbeeld vaak.

Zodoende werd nagedacht over manieren waarop zij bijvoorbeeld met elkaar al in een eerder stadium kunnen afspreken om samen eens naar het naaktstrand of naar de sauna te gaan. En om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden te maken die ook graag in hun blootje recreëren. Het platform aFreeBody is hier het resultaat van.

Bewust kiezen voor bloot

Waarom is er gekozen voor de leeftijdscategorie 25 – 40 jaar? Uit recent marktonderzoek weet NFN dat jonge mensen ongeveer vanaf hun 25e levensjaar zelfstandig bewuste keuzes maken om bloot te recreëren. Vóór die tijd zijn ze vaak nog te onzeker om hun lijf in het openbaar bloot te tonen en zijn ze ook nog zeer gevoelig voor groepsdruk.

Over het algemeen verandert dit wanneer zij hun studententijd achter zich laten of lekker aan het werk zijn gegaan. Wat anderen van hen vinden wordt minder belangrijk en ook hebben zij meer tijd om na te denken en uit te proberen waar zij zelf gelukkig van worden. De jongvolwassenen die nu aan de wieg van aFreeBody staan, vinden dit ook.

Word lid van de Facebookgroep

Om elkaar op een laagdrempelige manier te leren kennen, is een besloten Facebookgroep in het leven geroepen waar alleen mensen tussen de 25 en 40 in toegelaten worden. Hier kun je jezelf voorstellen, ervaringen en tips delen, en eventueel met elkaar afspreken.

Neem zeker een kijkje als jij tot deze leeftijdscategorie behoort en gelijkgestemden zoekt. Bart, Jeroen, Rob & Milou van aFreeBody heten je een warm welkom!

Naar de Facebookgroep van aFreeBody

Maak kennis tijdens de BlootGewoon! Wellnessdag

De mensen  uit de NFN-denktank zullen regelmatig bij NFN-evenementen aanwezig zijn om jongvolwassen tussen de 25-40 jaar te ontvangen en de verbinding met hen te zoeken, zodat ze in de nabije toekomst een gezellige groep met elkaar kunnen vormen.

Tijdens de BlootGewoon! Wellnessdag die NFN op 1 juni 2024 samen met vakantiepark Flevo Natuur organiseert, wordt er speciaal voor jongvolwassenen een mooie ontmoetingsplek ingericht. Enkele enthousiaste vrijwilligers van aFreeBody zijn die dag ook aanwezig om er met geïnteresseerde leeftijdsgenoten een gezellige dag van te maken.

Meer informatie hierover volgt nog.  We raden je aan om lid te worden van de Facebookgroep en om je in te schrijven voor de BlootGewoon!-nieuwsbrief voor updates hierover.

Dus: ben je tussen de 25 en 40 jaar en vind je het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten? Dan is het trefpunt van aFreeBody tijdens de BlootGewoon! Wellnessdag dé uitgelezen kans om het een keertje te proberen. Wie weet maak je wel nieuwe vrienden voor het leven!

Meer informatie over de BlootGewoon! Wellnessdag + ticket(s) kopen

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden