12-06-2024

Nieuw naaktstrand Wijdemeren klaar voor bezoekers!

Naaktstrand De Strook (provincie Hoord-Holland) is officieel geopend.

12-06-2024: Nederland is mede dankzij de inzet van NFN Open & Bloot, in samenwerking met Holland Men Camp, weer een officieel naaktstrand rijker! Vanaf nu kan je bloot zonnen en zwemmen aan de mooie Loosdrechtse Plassen op Naaktstrand De Strook.

Het blootgedeelte ligt op het meest oostelijke puntje van recreatiegebied De Strook en is voor – in ieder geval – de komende twee jaar aangewezen als naaktstrand. Daarna evalueert de gemeente het gebruik van het strand om een definitieve beslissing over deze locatie te nemen.

Naaktstrand De Strook is compleet met zonneweides, prullenbakken en trapjes om het water in te gaan. Sanitair en een kiosk vind je op loopafstand, op het geklede deel van het terrein. Vanaf de ligweide heb je een fraai uitzicht over de plas. Bij de kiosk zijn ook parkeerplaatsen, maar zeker op drukke dagen loont het de moeite om met de fiets te komen.

Strandborden geplaatst

Toen NFN dit terrein onlangs bezocht, waren net de nieuwe strandborden geplaatst. Ze geven het begin aan van het naaktstrand en tonen een gedragscode. En dat hier een mooie samenwerking is tussen gemeente Wijdemeren, Plassenschap Loosdrecht en NFN.

Lees hier meer over de totstandkoming van dit strand.

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten