05-03-2024

Waarom digitaal? Update over NFN-jaarkaart en magazines

Dankzij feedback van leden heeft NFN Open & Bloot veel geleerd van de introductie van de digitale NFN-jaarkaart en het deels digitaliseren van het ledenmagazine UIT!

05-03-2024: Veel NFN-leden hebben de digitale jaarkaart inmiddels geactiveerd en eind vorig jaar zijn twee edities van het ledenmagazine UIT! voor het eerst deels digitaal uitgebracht. Daar hebben we veel van geleerd, dus we delen graag een update over deze ontwikkelingen.

Een digitale NFN-jaarkaart en het magazine UIT! dat deels niet meer op papier uitkomt. Het is voor veel van onze leden even wennen en niet altijd even makkelijk. Voor anderen is het juist een lang gekoesterde wens.

Het gezegde ‘’zoveel mensen, zoveel wensen’’ is ook op ons ledenbestand van toepassing. We proberen de veranderingen voor iedereen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoewel het niet voor iedereen wenselijk is, is digitalisering wel nodig om NFN Open & Bloot toekomstbestendig te maken.

Oplopende kosten dekken

Net als iedereen in Nederland, heeft NFN Open & Bloot te maken met flink oplopende kosten. Met name de papier-, druk en verzendkosten zijn de laatste jaren enorm gestegen. Door minder papieren jaarkaarten en bladzijden voor ons ledenmagazine UIT! te hoeven drukken en verzenden, kunnen we deze extra kosten gelukkig goed opvangen. En natuurlijk sparen wij met deze ingrepen ook het milieu.

Een alternatief zou zijn om de extra kosten door te berekenen in een duurder NFN-lidmaatschap. Maar omdat we willen dat ons lidmaatschap voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar blijft, kiezen we hier liever niet voor. Los van de jaarlijkse indexatie en inflatiecorrecties, zijn de lidmaatschapskosten in 2024 niet gestegen.

Jonge generaties naaktrecreanten

Een andere belangrijke reden om enkele zaken te digitaliseren is dat we als organisatie graag met de tijd meegaan en interessant willen blijven voor jonge(re) generaties naaktrecreanten. Dit stond al in de meerjarige planning en bovenstaande omstandigheden hebben het proces enigszins versneld.

De jongeren van nu groeien op in het digitale tijdperk en lezen zelden nog papieren bladen. De kunst is om zowel hen aan te spreken áls de leden die de zaken liever bij het oude houden.

Leerproces

De digitale jaarkaart is een nieuw product en is constant in ontwikkeling. Het is voor ons ook een leerproces en wij nemen zoveel mogelijk feedback van leden mee bij de doorontwikkeling ervan. Een eerste evaluatiegesprek met de leverancier heeft al plaatsgevonden.

Zodra duidelijk is wat wij voor het volgende lidmaatschapsjaar kunnen verbeteren, delen wij dat met onze leden delen via onze magazines, websites en onze nieuwsbrieven.

We kunnen op dit moment al het volgende delen:

NFN-jaarkaart

  • Het activeren van de digitale jaarkaart is een eenmalige handeling. Na de installatie hoef je niks meer te doen. De jaarkaart wordt ieder jaar automatisch vervangen achter het groen icoon op je telefoon of tablet door de nieuwe kaart. Voorwaarden zijn wel dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt en uiteraard dat je contributie is betaald.
  • Ieder jaar wordt de afbeelding op de digitale jaarkaart vervangen door een andere foto. De ene keer zal het een wat jongere en de andere keer een wat oudere groep leden aanspreken.
  • De papieren NFN-jaarkaart blijft bestaan en is tegen kostprijs te koop voor leden die hem willen aanschaffen. We onderzoeken of deze als een keuzemogelijkheid bij het NFN-lidmaatschap in het Ledenportaal gezet kan worden, net zoals het INF-zegel. Dan kunnen wij de aanvragen makkelijker verwerken. Tot op heden zijn er 2500 leden die een papieren jaarkaart voor 2024 hebben aangevraagd.
  • We voeren momenteel gesprekken met de productontwikkelaar om te kijken wat wij met overige bruikbare feedback van onze leden kunnen doen.

Magazines

  • In 2023 kwamen de edities van het magazine UIT! voor de helft op papier uit en voor de helft digitaal. Dit bleek geen ideale manier van lezen voor veel lezers. Anderen vonden het juist prettig om digitaal te lezen. De combinatie papier/digitaal beviel echter niet zo goed. Daarom komt dit jaar één editie van UIT! weer helemaal op papier uit. De andere editie wordt een volledig digitale uitgave. Over de precieze digitale vorm wordt nog nagedacht.
  • Het magazine BlootGewoon! blijft in zijn geheel een papieren uitgave en wordt in 2024 tweemaal uitgebracht.

Ledenvoordeel

  • Op vertoon van je NFN-jaarkaart krijg je bij veel locaties ledenvoordeel. Ook ontvang je korting op je aankopen in onze webshop. Dit verandert niet in 2024.
  • Wat wel is veranderd is dat de informatie en voorwaarden over de specifieke ledenvoordelen voortaan in je persoonlijke Ledenportaal te vinden zijn. Een verkort overzicht vind je hier.

Er is dus wel het een en ander veranderd, maar onze basis en onze doelen blijven gelijk. Hiermee hopen we ook in de toekomst jouw belangen en die van alle andere naaktrecreanten te mogen blijven behartigen!

Activeer je digitale NFN-jaarkaart!

Heb jij je digitale NFN-jaarkaart nog niet geactiveerd? Wacht dan niet langer! Als je jouw contributie voor 2024 hebt betaald, heb je hierover bericht van ons ontvangen op het bij ons bekende e-mailadres.

Inmiddels hebben zo’n 27.000 leden hun ledenportaal geactiveerd en van daaruit is het veel van hen ook al gelukt om de digitale jaarkaart op hun telefoon of tablet te zetten.  Om je extra van dienst te zijn hebben wij ook hulpinstructies op onze website staan, die je via onderstaande knop leest.

Naar de instructies voor het activeren van je digitale NFN-jaarkaart 

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten