22-10-2022

Naaktstrand Zandvoort

Na het verdwijnen van strandpaviljoen Adam en Eva merken vaste bezoekers op dat de sfeer op naaktstrand Zandvoort aan het veranderen is. NFN is hierover in gesprek met de betrokken partijen. Lees hier de laatste ontwikkelingen.

Laatste nieuws

In gesprek met strandpaviljoenhouders

19 oktober 2022 – Een paar weken geleden deden we een oproep om jullie recente ervaringen over het naaktstrand in Zandvoort met ons te delen. Bedankt voor de vele reacties! 

Na het verdwijnen van strandpaviljoen Adam en Eva kregen wij veel berichten over een veranderde sfeer op het naaktstrand. NFN heeft alle reacties van de naaktstrandbezoekers gebundeld. Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden met de eigenaren van de strandpaviljoens aan het naaktstrand.

Naaktstrand behouden

In dit gesprek hebben wij onder meer de ervaringen en de zorgen van de strandbezoekers gedeeld. De eigenaren gaven aan het naaktstrand te willen behouden. Zij willen graag nadenken over manieren om naakt en textiel beter samen te laten gaan op dit deel van het strand, zonder het karakter van het naaktstrand aan te tasten.

Op het plan van NFN om samen te werken en volgend jaar met elkaar een bloot evenement te organiseren werd positief gereageerd.

Volgende stap

Ook is het gemeenschappelijk plan om bij de Gemeente Zandvoort te pleiten om de grens van het officiële naaktstrand naar het noorden op te schuiven, zodat het naaktstrand langer wordt en er meer ruimte komt voor naaktrecreanten. NFN gaat dit jaar nog om tafel met de wethouder en burgemeester van Zandvoort.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten