07-06-2023

Terugblik BlootGewoon! Wellnessdag: zomers genieten!

NFN Open & Bloot blikt terug op een geslaagde BlootGewoon! Wellnessdag, die samen met Flevo Natuur georganiseerd werd.

07-06-2023: De allereerste BlootGewoon! Wellnessdag zit er op en wat troffen we het met het mooie weer! Op het terrein van vakantiepark Flevo Natuur in Zeewolde, genoten ruim 300 naaktrecreanten van een zonovergoten dag vol uiteenlopende wellnessbelevenissen. Een korte terugblik!

Een gemoedelijke en ongedwongen sfeer kenmerkten de BlootGewoon! Wellnessdag, waar het kwik al snel de 20 graden passeerde. Smeren dus! Het programma zat tjokvol activiteiten met voor ieder wat wils; er werd gezweet tijdens de diverse opgietingen o.a. in de prachtige nieuwe kelosauna, gezwommen, gelachen, gedanst, gekneed, gesport, ontspannen en heerlijk gegeten en gedronken onder een strakblauwe lucht.

Met name in de ochtend was het erg druk bij de infostand, waardoor het niet altijd lukte om voor iedereen tijdens de ochtendsessies een plekje te vinden. Maar al snel had iedereen het ritme te pakken en was er ruimte voor alle bezoekers om heerlijk te ontspannen en te genieten.

Bezoeker Jerom Buijsse klom meteen in de pen om te vertellen hoe hij de BlootGewoon! Wellnessdag ervaarde en zijn verslag lees je onder dit bericht terug.

Tot slot heel hartelijk bedankt voor alle lieve complimenten! En namens NFN Open & Bloot ook enorm veel dank aan iedereen die de BlootGewoon! Wellnessdag tot een succes hebben gemaakt: het team van Flevo Natuur, de opgieters, de masseurs, de workshopleiders, de horeca- en winkelmedewerkers en natuurlijk alle bezoekers!

Bezoeker Jerom vertelt over zijn ervaringen

“Samen met mijn zoon ben ik naar de BlootGewoon! Wellnessdag op Flevonatuur geweest. Een heerlijk dagje relaxen in de sauna’s van Flevo Natuur. Het was ook nog eens BlootGewoon! goed weer. Dus we konden alle kleding opbergen en hoefden alleen van onze hamamdoeken gebruik te maken.

Tijdens de Wellnessdag werd de nieuwe Kelosauna op Flevo Natuur geopend. Er was een heel uitgebreid programma, zodat iedereen de hele dag vermaakt kon worden met opgietingen, activiteiten in het binnenzwembad, massages of diverse workshops.”

“Zelf hebben we vooral genoten van de diverse opgietingen. De intense opgieting was ook zeker intens te noemen. De warmte steeg in een rap tempo. De opgieting van Laura Lenders was enorm leuk om mee te mogen maken. Met de opgieting “Two Blue Lines” heeft ze in 2022 het Wereldkampioenschap opgieten gewonnen.

Deze showopgieting heeft ze tijdens de BlootGewoon! Wellnessdag ook opgevoerd. Met veel attributen was het echt een enorme show. In plaats van stil de opgieting ondergaan werd er meegezongen en geklapt. Ook voor de kinderen was er een speciale opgieting. Daarbij mocht mijn zoon ook “wapperen” met de handdoek.

Hoewel we niet hebben deelgenomen aan de workshops, hebben we er wel van kunnen genieten. Zo konden we het dansen op het veld achter de Kelosauna aanschouwen tijdens het wachten. De lachworkshop was op een grote afstand te horen en werkte daarbij aanstekelijk. Toch gelachen, tijdens het wachten op een opgieting.”

“Uiteraard was het niet alleen maar de opgietingen beleven, maar ook mensen ontmoeten, dobberen in het zwembad en relaxen. Tijdens deze Wellnessdag heb ik Flevo Natuur kunnen herontdekken. Dit vakantiepark heb ik in 2003 al eens bezocht, we kampeerden er toen een aantal nachten. In Europa was het toen dusdanig heet, dat we terug zijn gegaan naar Nederland.

In twintig jaar tijd is er van alles hetzelfde gebleven, maar wel netjes onderhouden. Naast het bestaande is er ook veel nieuws te ontdekken, waaronder dus de kelosauna. Ik vond het dan ook leuk om na zo’n lange tijd weer eens terug te zijn op Flevo Natuur.

Hopelijk wordt er door NFN Open & Bloot een vervolg gegeven aan deze dag en kunnen we volgend jaar weer genieten van een BlootGewoon! Wellnessdag.”