19-06-2024

Géén pop up strandfeestje op Nationale Toplessdag vanwege slecht weer

Nationale Toplessdag zelf gaat als bewustwordingscampagne gewoon door.

19-06-24: De Nationale Toplessdag die BlootGewoon! sinds 2018 jaarlijks op 21 juni organiseert, zal gezien het weer dit jaar vooral online beleefd worden. Het pop up strandfeestje gaat niet door, maar de bewustwordingscampagne waarbij we stilstaan bij denkbeelden rondom topless zonnen en de verworven keuzevrijheid die we in Nederland hebben, zeker wél.

Doe ook mee door met gebruik van de hashtag #toplessdag te laten weten hoe je over topless zonnen denkt of hoe je topless zonnen beleeft!

Het oorspronkelijke idee was om op de Nationale Toplessdag met zoveel mogelijk mensen topless te gaan zonnen op het textielstrand en vervolgens met elkaar af te sluiten met een borrel op het naaktstrand. Helaas gooit het weer dus roet in het eten en gaat zowel het zonnen als het strandfeestje daarna niet door.

Nieuwe datum

Wel is er al een nieuwe datum geprikt: 23 augustus proberen we het gewoon opnieuw! Topless zonnen vanaf circa 13:30 met aansluitend het pop up feestje om 16:00 uur.

Houd deze middag dus alvast vrij in je agenda als je zin hebt om mee te doen. Meer informatie volgt later. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrieven. Hier lees je mettertijd ook wáár het strandfeestje precies plaatsvindt.

Bewustwordingscampagne

De Nationale Toplessdag zelf gaat natuurlijk gewoon door. Dit is een jaarlijks terugkerende bewustwordingsdag op 21 juni. De belangrijke boodschap van de campagne is niet aan deze ene dag gebonden en blijft overeind:  kies zélf of je topless wil zonnen! Iedereen heeft in Nederland dat recht. Mannen én vrouwen. Op ieder Nederlands strand.

Belangrijk is dus dat je iets van je laat horen 21 juni, ook al laat het zomerweer nog even op zich wachten. Online delen met #toplessdag kan altijd, weer of geen weer!

Alles over de Nationale Toplessdag