13-05-2020

Oesterdam – Tholen

Er liggen meerdere toekomstplannen voor het naaktstrand Oesterdam in Tholen (Zeeland) op tafel. Op deze pagina lees je over de laatste ontwikkelingen rond deze locatie.

Laatste nieuws

Geplande werkzaamheden rond de Oesterdam

Mei 2020 – Via een videobelverbinding waren we verbonden met de gemeente Tholen om de presentatie bij te wonen over de geplande werkzaamheden rond de Oesterdam.

De Zeeuwse gemeente is voornemens om rond de plek van het naaktstrand en de ligweide voor naturisten de funderingen van de historische stadsmuur van Reimerswaal bloot te leggen, deze ligt nu nog verborgen onder het wateroppervlakte van de aangrenzende Oosterschelde. Deze stadsmuur wordt dan toegankelijk voor bezoekers. Deze mensen lopen dan slechts op een paar honderd meter van de ligweide en dat heeft invloed op de privacy van de bezoekers.

Pas voor 2030 gepland

Als spreekbuis van de bezoekers gaf NFN Open & Bloot op afstand informatie over de functie van het naaktstrand en de behoeften van de bezoekers. Ook werden er verschillende toekomstscenario’s besproken. De realisatie van dit project staat pas gepland voor 2030.

Het belangrijkste voor dit moment is dat NFN Open & Bloot nu al als stakeholder wordt meegenomen in het proces.

Binnenkort krijgt de gemeente de resultaten van het gebruikersonderzoek te zien, waarvan deze videobelafspraak een onderdeel was.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten