31-03-2021

Naaktstrand Hoek van Holland

Gemeente Rotterdam heeft geen plannen om het naaktstrand van Hoek van Holland op te heffen, ook al leek daar een tijdje wel sprake van te zijn. Op deze pagina houden we de laatste ontwikkelingen over deze locatie bij.

Laatste nieuws

Geen plannen om naaktstrand Hoek van Holland op te heffen

14 december 2021Begin december berichtte de gemeente Rotterdam NFN Open & Bloot dat er geen plannen zijn om het naaktstrand van Hoek van Holland op te heffen. Ook zeiden ze dat er misschien horeca op het naaktstrand komt.

Half oktober las NFN hier al over in de media. Het duurde dus even voordat de gemeente de berichtgeving naar NFN bevestigde. Maar: goed nieuws dus voor alle bezoekers van dit mooie naaktstrand!

Oproep aan bezoekers

In maart werd duidelijk dat er ideeën waren om meer mensen naar dit rustige strandgedeelte te trekken, waardoor de toekomst van het naaktstrand onzeker werd. NFN riep hierop naaktstrandbezoekers op zich te melden bij NFN als zij wilden dat naaktrecreatie hier behouden bleef. Ook vroegen wij hen aan te geven waarom zij het naaktstrand wel of niet waardeerden. Dit leverde maar liefst 125 uitsluitend positieve en vaak uitgebreide reacties op.

Bezoekers aan het woord

De meeste bezoekers prezen de ruimte en de rust op dit strandgedeelte. Net als de goede bereikbaarheid met auto, fiets en het ov. En deze laatste wordt straks nog beter als het metrostation Hoek van Holland Strand gereed is. Het gebrek aan horeca werd door de meesten als een welkome aanvulling ervaren. Veel bezoekers gaven aan het strand ook te bezoeken omdat er simpelweg geen alternatief in de omgeving is.

Een mooi resultaat

NFN deelde de resultaten van de mails met de gebiedscommissie Hoek van Holland, die burgemeester en wethouders adviseert over de toekomstplannen. En zo werd de conclusie de dat een naaktstrand uitstekend samen kan met het streven meer bezoekers te trekken.

Een mooi resultaat van samenwerking tussen bezoekers, gemeente en NFN. Het naaktstrand blijft en misschien komt er horeca. Dat laatste moet overigens in januari nog door de gemeente worden goedgekeurd. Het is nog niet duidelijk of en hoe hier aanvulling aan wordt gegeven. NFN heeft hierbij wel hulp aangeboden om het aanbod van horeca zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van naaktstrandbezoekers.

Eerder nieuws

NFN in contact met gemeente Rotterdam over naaktrecreatie Hoek van Holland

31 maart 2021 – Op 17 maart kopte het Schiedams Nieuws dat naaktrecreatie in Hoek van Holland onzeker wordt. Aanleiding voor NFN Open & Bloot om onmiddellijk contact te zoeken met de gemeente Rotterdam.

En die reageerde snel. De gemeente wil meer mensen trekken naar de stranden. En omdat het gebied bij strandopgang Stuifkenszand rustig is (hier ligt o.a. het naaktstrand van Hoek van Holland) én weinig voorzieningen heeft, ziet de gemeente hier mogelijkheden.

Uitgenodigd om mee te praten

Dit betekent niet onmiddellijk: dus géén naaktrecreanten. En ook NFN ziet liever dat meer mensen van naaktstranden gebruik maken. De gemeente heeft NFN nu uitgenodigd om mee te praten over de verdere ontwikkelingen. Wordt dus vervolgd.

Ben jij (vaste) bezoeker van dit strand en wil de met ons delen waarom dit voor jou waardevol is? Mail het naar [email protected]!  Dan kunnen we jullie verhaal meenemen naar de gemeente.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten