28-03-2023

Nu te lezen: BlootGewoon! magazine editie 12

De nieuwe BlootGewoon! staat weer bomvol interessante verhalen en praktische tips voor iedere bloterik. Wat valt er zoal te lezen in editie 12?

28-03-23: De twaalfde editie van het magazine BlootGewoon! komt deze week uit voor leden van NFN Open & Bloot en is vanaf volgende week ook weer in de meeste magazineshops, via Bol.com en onze eigen webshop verkrijgbaar. Welke mooie verhalen lees je dit keer? Een voorproefje! 

Omdat een nieuw jaar zo’n lekker fris begin is, is de opmaak van BlootGewoon! weer eens opgefrist. Waar jij zelf van opfrist, is de BlootGewoon! Wellnessdag op zaterdag 3 juni. Lees er in deze editie meer over.

Fris en nieuw is ook SpaSereen Maastricht, waar we een bezoek aan brachten. En wat er allemaal achter de schermen gebeurt om jouw saunabezoek mogelijk te maken, bekeken we bij Wellnesresort De Waterlelie. Ook zochten we voor je uit wat zo’n heerlijke saunadag gemiddeld kost.

Reisverslagen en interviews

Allesbehalve fris is zoneiland Gran Canaria. Lees er ons reisverslag over! Zoek je nog een leuke doe-tip die meer in de buurt ligt, dan is ‘de gezondste stad van Nederland’ een aanrader: het mooie Groningen waaiden we voor deze editie aan.

Met het gezin op vakantie? We tippen tien kindvriendelijke blootcampings in Nederland en Frankrijk.

En wat is nu het geheim van een echt goede opgieting? Wereldkampioen Laura Lenders vertelt vol enthousiasme over haar hete wappersessies. Geloof ons: daarna heb je pas écht behoefte aan een opfrissertje.

Dossier en tips voor de beginner

Naaktrecreatie, dat heeft toch met open relaties te maken? Deze opvatting leeft soms onder mensen die nog nooit blootlocaties bezocht hebben. Dat de werkelijkheid heel anders is, lees je in ons dossier over dit onderwerp.

En wat is eigenlijk het belang van het NFN-lidmaatschap? Want als niet-lid kan ik ook op veel plekken bloot recreëren, horen we geregeld. Klopt! Echter, kan dit juist doordat velen eraan bijdragen dat bloot recreëren gewoon is én blijft.

Dit is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. In onze rubriek Tips voor de beginner lichten we dit keer de focusgebieden van NFN Open & Bloot uit.

De twaalfde editie van BlootGewoon! wordt in de week van 27 maart 2023 bezorgd bij onze leden en is vanaf 1 april ook verkrijgbaar bij veel vestigingen van tijdschriftenwinkels zoals AKO, Bruna, Libris, Primera en The Readshop, via onze eigen webshop en bij bol.com.