03-05-2021

Naaktstrand De Potten

De gemeenteraad van Súdwest Frieslân geeft nog geen groen licht voor de nieuwe plannen voor recreatiegebied De Potten in Sneek. Lees hier onze berichtgeving over deze locatie.

Laatste nieuws

Nog geen groen licht voor nieuwe plannen recreatiegebied De Potten

12 juli 2021 – De gemeenteraad van Súdwest Frieslân geeft nog geen groen licht voor de nieuwe plannen voor recreatiegebied De Potten in Sneek. Volgens deze plannen moeten nieuwe voorzieningen en een nog groenere inrichting meer bezoekers trekken het hele jaar door.

De gemeenteraad constateert dat er bij de voorbereiding niet goed naar alle belanghebbenden (zoals natuurliefhebbers en omwonenden) is geluisterd. Daarnaast vindt ze dat sommige plannen niet realiseerbaar. Zo meldt ook de Leeuwarder Courant. Het College heeft hierop de plannen ingetrokken en beraadt zich over het vervolg.

NFN bij plannen betrokken

Overigens was NFN Open & Bloot (blijkbaar als een van de weinige partijen) wél bij de plannen betrokken. Zo werd op onze voorspraak de oorspronkelijke tekst in het plan over ‘het verdwijnen van het naaktstrand’ vervangen door ‘voor het naaktstrand wordt een meer passende locatie gezocht’.

En ook daar bleek nog ruimte. In haar reactie op de door NFN ingediende zienswijze op de plannen stelde het College namelijk: we kijken eerst hoe de situatie zich ontwikkelt en als het nodig is zoeken we een andere locatie voor het naaktstrand.

NFN vindt dat, net als op andere plekken, meer drukte en een naaktstrand best samen kunnen gaan. Meer voorzieningen bieden ook een kans voor dit mooie Friese strand, want ook naaktrecreanten bezoeken horeca, meren hun boot aan of blijven een nachtje slapen.

Verplaatsen als uiterste optie

Pas als het naaktstrand in De Potten echt niet te handhaven zou zijn, zijn wij bereid mee te werken aan verplaatsing van het naaktstrand. De meeste mensen die reageerden op onze eerdere berichtgeving delen onze mening.

De visie van NFN Open & Bloot is de gemeente bekend en verandert vooralsnog niet. Uiteraard gaan wij graag dit najaar (opnieuw) de discussie aan!

 

Eerder nieuws

Geen plaats meer voor naaktrecreanten op De Potten?

3 mei 2021 – Afgelopen maand maakte de gemeente Súdwest Frieslân een toekomstvisie voor recreatiegebied De Potten bekend. Het idee is om het recreatiegebied een kwalitatieve impuls te geven en meer bezoekers te trekken. Hierbij zou het gebied een stadstrand met horeca en sportieve activiteiten worden, waar geen plaats is voor naaktrecreatie.

In een eerste versie van het plan stond onomwonden dat het naaktstrand zou verdwijnen. NFN Open & Bloot heeft bereikt dat er nu staat dat er “voor het naaktstrand een meer passende locatie wordt gezocht”.

Inmiddels hebben wij de gemeente laten weten dat volgens ons ook naaktrecreatie prima past binnen de nieuwe plannen. Als de gemeente ons kan uitleggen waarom het niet zou passen, willen wij gaan nadenken over een andere locatie.

Neem contact met ons op

Bezoek jij het naaktstrand De Potten? En ben je het ook niet eens met de plannen van de Gemeente Súdwest Frieslân? Mail naar [email protected] als je met ons mee wilt denken over een oplossing.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten