31-01-2024

Wanneer ontvang jij je digitale NFN-jaarkaart?

31-01-24: NFN Open & Bloot is gestart met het verstrekken van de digitale NFN-jaarkaart. Deze is te activeren nadat je als NFN-lid hierover een e-mail met activeringsinstructies hebt ontvangen.

Leden die vóór 22 januari 2024 hun contributie hebben betaald, hebben deze e-mail inmiddels gekregen en kunnen hun jaarkaart direct activeren.

Leden die ná 22 januari betaald hebben, ontvangen deze e-mail halverwege februari.

Maximaal twee werkdagen na de ontvangst van deze e-mail is de digitale jaarkaart te activeren op een elektronisch apparaat naar keuze (smartphone, tablet of laptop). Dit gaat eenvoudig door op het persoonlijke ledenportaal (mijn.voeltvrijheid.nl) in te loggen en daar de stappen te volgen.

Let op: Is jouw partner/medebewoner ook NFN-lid? Je kunt niet vanuit jouw ledenportaal de jaarkaart van een partner/medebewoner activeren, alleen die van jezelf. Jouw partner/medebewoner heeft een eigen ledenportaal met eigen gebruikersnaam en wachtwoord. De digitale jaarkaart is door diegene zelf te activeren zodra hij of zij daarover ook persoonlijk bericht heeft ontvangen.

Heb je een papieren NFN-jaarkaart besteld? Deze ontvang je eind februari/begin maart 2024.

Lees hier de volledige handleiding

In het kort:

  • De digitale jaarkaart is, nadat je hier een e-mail over hebt gekregen, binnen twee werkdagen te activeren via het persoonlijke ledenportaal
  • Naast toegang tot alle blootbestemmingen in Nederland en tot de evenementen en activiteiten van NFN, heb je met de jaarkaart ook toegang tot buitenlandse blootlocaties en veel van hun evenementen, wanneer er gekozen is voor het INF-zegel.
  • De digitale jaarkaart geeft direct toegang tot de websites van NFN. Door bijvoorbeeld op de knop van BlootKompas! te drukken, opent de wereldwijde locatievinder en kan je zoektocht naar een fijne vakantiebestemming of dagje uit direct beginnen.
  • Leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen krijgen vooralsnog geen digitale NFN-jaarkaart maar een papieren NFN-jaarkaart, die verstrekt wordt door het bestuur van hun vereniging.
  • Voor rechtstreekse NFN-leden is een papieren NFN-jaarkaart is optioneel bij te bestellen. NFN maakt geen winst op de verkoop van deze kaarten, omdat deze voor de kostprijs verkocht worden.

Modernisering en besparing

Met de introductie van de digitale jaarkaart zet NFN een belangrijke stap in de modernisering en het milieuvriendelijker maken van het lidmaatschap. Ook de Federaties van Frankrijk, Zuid-Afrika en Australië hanteren al digitale jaarkaarten. Federaties uit andere landen volgen in de komende jaren.

Door een digitale kaart te introduceren bespaart NFN enorm op het gebruik van papier, plastic en het transport dat met het versturen van fysieke jaarkaarten gemoeid is. Ook voldoet NFN met de digitale jaarkaart aan de behoefte van veel leden die, zo bleek uit eerder onderzoek, graag een jaarkaart op hun telefoon of tablet willen.

Een andere reden voor het introduceren van de digitale jaarkaart is het betaalbaar houden van het NFN-lidmaatschap. De druk- en verzendkosten van papier zijn sterk gestegen en deze kosten wilde NFN niet doorberekenen in hogere lidmaatschapsprijzen.

Acceptatie door locaties

NFN heeft alle locaties in binnen-en buitenland die bij hen bekend zijn, per mail over de digitale jaarkaart geïnformeerd. Daarnaast is via de internationale federatie INF-FNI wereldwijd een nieuwsbericht verspreid en met zuster-Federaties en hun aangesloten locaties. Lees het nieuwsbericht hier.

NFN hoorde van leden dat sommige locaties de NFN-jaarkaart van gasten tijdens hun verblijf innemen als een soort borg. Dit is echter niet het doel van de jaarkaart. NFN wijst eigenaren van blootlocaties er op dat de NFN-jaarkaart geen ID-bewijs is. Het volstaat om namen, geboortedata en registratienummers van gasten te registreren. Als het nodig is, kan NFN met deze gegevens altijd leden terugvinden.

Eigenaren van blootlocaties worden hierover per mail geïnformeerd en het wordt ook benadrukt in het eerder genoemde internationale bericht op de site van INF-FNI.

Voor leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen

Leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen krijgen de NFN-jaarkaart nog wel op papier. De digitale NFN-jaarkaart is (vooralsnog) alleen beschikbaar voor NFN-leden. Lees hier meer.

Veiligheid en de NFN-jaarkaart

De NFN-jaarkaart is een belangrijk middel voor de uitvoering van het NFN-Veiligheidsprotocol. Door te checken op de jaarkaart in combinatie met een geldig legitimatiebewijs, houden we onze terreinen en evenementen zo veilig mogelijk.

Ledenvoordeel in combinatie met de NFN-jaarkaart

Op vertoon van de NFN-jaarkaart krijgt iedereen die direct lid is van NFN, bij veel locaties korting op de entree of overnachting en ook op producten in o.a. de webshop van NFN.

Deze voordeelacties gelden exclusief voor leden van NFN, die alle kortingen en voorwaarden terug kunnen vinden in hun persoonlijke ledenportaal.

Meer informatie

Lees hier alle informatie over de NFN-jaarkaart en waar deze voor staat.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden

Meer nieuws

Bekijk alle actualiteiten