29-03-2023

Laatste keer naaktzwemmen De Zeehoek drukbezocht – maar wat nu?

Omdat Zwembad De Zeehoek (Wervershoof, gemeente Medemblik) eerder sluit dan verwacht, hebben de naaktzwemmers er inmiddels hun laatste blote baantjes getrokken. Zondag 26 maart waren zij er nog één keertje welkom. NFN Open & Bloot zoekt samen met de zwemmers naar een nieuwe naaktzwemlocatie in de buurt. Help je mee?

De eerste keer bloot zwemmen in De Zeehoek werd in november 2014 georganiseerd. Destijds ging het om een proef van acht weken. Maar het initiatief bleek zo in trek, dat het naaktzwemmen er de jaren daarna vaste prik werd. In de maanden september t/m mei konden naaktzwemmers er vrijwel elke zondag van 15:00 tot 16:30 uur terecht.

‘Enorm veel mensen’

Deze laatste keer werd eveneens drukbezocht. Meer nog dan normaal, vertelt Arnold, die er afgelopen zondag ook nog een laatste plons nam. “Er was een enorme groep mensen. Zelfs zwemmers uit de beginperiode, die al jaren niet meer geweest waren, zagen we weer terug. Heel leuk. En iedereen nam wat lekkers mee!”, aldus Arnold.

Zwembad De Zeehoek is nog open tot 31 juli 2023. Bedoeling was dat het zwembad tot 2024-2025 zou blijven, om daarna plaats te maken voor nieuwbouw. Maar omdat een deel van het personeel al elders werk heeft gevonden, moet het zwembad eerder sluiten dan verwacht. Na 8,5 jaar komt er daarmee helaas ook een einde aan het naaktzwemmen op die locatie.

Sluit je aan

NFN Open & Bloot staat de naaktzwemmers bij in het zoeken naar een nieuw zwembad in de regio West-Friesland. Wil je hieraan ook meehelpen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden