10-05-2023

Fietspad richting Bloemendaalse naaktstrand open houden? Teken de petitie!

10-05-23: Op de fiets door de duinen vanuit Bloemendaal naar het naaktstrand is in de nabije toekomst niet vanzelfsprekend meer. Het fietspad in die richting dreigt namelijk gesloten te worden. De Fietsersbond hoopt dit samen met NFN Open & Bloot en andere partijen middels een petitie te voorkomen. Teken jij hem ook?

Door zandverstuivingen dreigt het fietspad Kattendel niet langer te worden onderhouden. Laat dit pad nu alleen net naar (o.a.) de strandopgang van het Bloemendaalse naaktstrand leiden, dat hierdoor voor fietsers of wandelaars vanuit Bloemendaal alleen via een omweg bereikbaar wordt. Hetzelfde lot wacht ook het fietspad Blijdensteinsweg in de Schoorlse Duinen.

Petitie voor behoud duinfietspad

De Fietsersbond is een landelijke petitie gestart, waarin duinbeheerders worden opgeroepen om stukken recreatief fietspad voor toerfietsers, ommetjesmakers en strandbezoekers toegankelijk te houden.

NFN Open & Bloot onderschrijft deze petitie samen met de Fietsersbond, ANWB, het Fietsplatform en de NTFU Wielersportbond, verenigd in de ‘fietsen-door-de-duinen-coalitie’. Wil jij ook dat fietspad blijft? Onderteken dan de petitie via onderstaande knop.

Onderteken de petitie!

Al langer in gesprek

Om het naaktstrand bereikbaar te houden, vroeg NFN eerder dit jaar al aan de gemeente Bloemendaal om het fietspad Kattendel open te houden.

De wethouder antwoordde dat ook de gemeente tegen de afsluiting is, maar dat de eigenaar van het fietspad (de Provincie Noord-Holland) hierover uiteindelijk over beslist. Onder verwijzing naar een afspraak uit het verleden heeft ook de gemeente de Provincie gevraagd het fietspad niet te sluiten.

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden