Geklede saunabezoeker trekt zwemkleding uit

Persbericht

12 oktober 2018 -

Hoewel er steeds meer badkledingdagen komen bij sauna’s in Nederland, switchen veel badkledingdragers uiteindelijk toch naar bloot saunabezoek. Dat blijkt uit een rondgang onder enkele sauna’s voor de nieuwste editie van tijdschrift Bloot!.

Bloot! is een tijdschrift voor mensen die het fijn vinden om af en toe bloot van hun vrije tijd genieten. Dit doen zij bijvoorbeeld in de sauna. Maar door de stijgende populariteit van badkledingdagen is bloot naar de sauna gaan niet meer elk moment van de week mogelijk. Bijna de helft van de wellnessresorts in Nederland biedt tegenwoordig maandelijks één of meerdere dagen aan waarop mensen met badkleding welkom zijn.

Schroom
Met die badkledingdagen boren de wellnessresorts een grote nieuwe doelgroep aan van mensen die wél willen komen ontspannen, maar schroom voelen om dat bloot te doen. Met name jongeren tot 25 jaar maken gebruik van zo’n dag. Dit komt onder andere doordat jongeren gevoelig zijn voor de perfecte plaatjes die in de media verschijnen, waardoor ze zich zijn gaan schamen voor hun eigen lichaam.

Badkleding uit
Opvallend is dat veel bezoekers van badkledingdagen na enkele geklede keren toch interesse krijgen voor een bezoek in adams- of evakostuum. Vooral bij sauna’s die een ‘badkleding-mág-dag’ hanteren is de overstap zichtbaar. Op dit soort dagen mag je dus een bikini of zwembroek dragen, maar is dat niet verplicht. “Op die dagen zien we geregeld dat mensen ’s ochtends nog badkleding aan hebben, maar die ’s middags uitdoen en verder relaxed bloot in de sauna’s en zwembaden liggen,” vertelt Pim Giesbers van Vitae Wellnessresorts, die heeft meegedaan aan het onderzoek van Bloot!. Hoe dat komt, valt te lezen in de wellness-special.

Sauna-entree cadeau
Iedereen die dit tijdschrift koopt, mag gratis naar een van de zes sauna’s van Vitae Wellnessresorts. Het tijdschrift geeft bij ieder verkocht exemplaar namelijk een sauna-entree cadeau.

1,8 miljoen saunagangers
Hoewel er zo’n 1,8 miljoen Nederlanders per jaar naar de sauna gaan, is het voor het eerst in lange tijd dat er weer een tijdschrift aan sauna en wellness wordt gewijd. Behalve het onderzoek naar de badkledingdagen bevat deze editie reportages over de mooiste wellnessbestemmingen, tips om het beste uit jouw saunabezoek te halen, de geheimen van een écht goede opgieting, hoe je de voor jou perfecte massage kiest en hoe je jouw onwillige vriend of vriendin overhaalt om toch met je mee te gaan.

Bloot! is vanaf 12 oktober te koop in de boekhandel en via de webshop op www.blootgewoon.nu

Bij onze leden valt Bloot! in de week van 6 oktober in de bus. 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem