UIT! richt zich op naaktrecreatie en is het ledenmagazine van NFN Open & Bloot. Het staat boordevol vakantiebestemmingen, reis- en wellnesstips, verenigingsnieuws, interviews en achtergrondartikelen. UIT! verschijnt twee keer per jaar, in oktober en december.

Als NFN-lid ontvang je elke nieuwe editie van UIT! (en ons andere magazine BlootGewoon!) bij jou thuis. Ook hebben? Word lid van NFN Open & Bloot of bestel jouw een los exemplaar in onze webshop.

Bestel UIT! in de webshop

Lees verder voor een voorproefje van de meest recente uitgave!

Digitale deel nu ook offline te lezen

Bij de vorige editie van UIT! zat voor het eerst een digitale katern. Daarop kregen we veel leuke, een paar boze, maar toch vooral ook een hoop constructieve reacties. En met die verbeterpunten zijn we direct aan de slag gegaan.

Hoog op het wensenlijstje van velen: offline lezen. Die optie is er nu! Het digitale katern is als PDF-bestand op elk apparaat op te slaan, zodat je het ook kunt lezen op plekken waar slecht bereik of helemaal geen internet is.

Het werkt als volgt:

 • Log in op je persoonlijke NFN-ledenportaal
 • Ga in het menu naar Online magazines
 • Kies de gewenste editie en selecteer de optie ‘Download het magazine’
 • Het magazine wordt nu als PDF-bestand op je apparaat opgeslagen, om te openen wanneer je wil

In maart en in juni volgend jaar komt het magazine BlootGewoon! weer uit en die verschijnt volledig op papier. Pas in de herfst van 2024, wanneer de volgende UIT! uitkomt, lees je weer digitaal. Heb je nog tips voor ons? Deel je leeservaring met ons via [email protected].

Naar het Ledenportaal

Rukt seks op het naaktstrand op?

Nederland telt een kleine honderd naaktstranden. Met zoveel kilometers aan zand kan het bijna niet anders dan dat er soms seksberichten opduiken. Toch wordt seksrecreatie, ten onrechte, vaker geassocieerd met naaktstranden dat met textielstranden. En dit tast het imago van naaktrecreatie aan.

In deze UIT! onderzoeken we hoe groot het probleem is, wat NFN Open & Bloot in dit kader doet en hoe jij als strandliefhebber zelf je steentje bij kunt dragen aan een veilige en prettige sfeer op onze naaktstranden. Het hele artikel is te lezen in het papieren gedeelte van UIT!

Samen vrij genieten bij Abtswoude Hoeve

“Een goed bewaard geheim in Delft”, zo omschrijven tevreden verblijfsgasten de naturistencamping Abtswoudse Hoeve. Helemaal terecht, wat ons betreft. De campers en caravans staan op ruime plekken tussen fruitbomen, eiken en wilgen in. Er snelt een fazant over het weggetje.

Achteraan blinkt het water van een grote zwemvijver. Alles ademt rust, ruimte en natuur, maar ook een soort gemoedelijke gezelligheid. We voelen ons meteen welkom.

Lees het hele sfeerverslag in het Ledenportaal

‘All-electric’ Thermen Soesterberg

Sauna’s zijn grootverbruikers van energie. Op zoek naar duurzaamheid ging Thermen Soesterberg daarom van het gas af. Sinds het voorjaar is de sauna all-electric.

Wat daar allemaal bij kwam kijken, lees je in ons interview met general manager Eelco van Heusden. Hij vertelt alles over de even uitdagende als noodzakelijke verbouwing.

Lees het hele interview in het Ledenportaal

Het regent zonnestralen in de Corrèze

In de Corrèze ligt de temperatuur in de zomermaanden lager dan in het uiterste zuiden van Frankrijk. Gelukkig alsnog warm genoeg om bij het water rond te hangen, maar ook fris genoeg om andere activiteiten te ondernemen.

Het gebied is dan ook bij uitstek geschikt voor een blote, actieve gezinsvakantie. En dat op nog geen dag rijden van Nederland. We verkennen de omgeving en vertellen je over alle bezienswaardigheden.

Lees dit hele reisverslag in het Ledenportaal

Veelgestelde vragen over onze magazines

Waarom is een deel van UIT! digitaal leesbaar?

Het digitale deel van magazine UIT! is altijd en overal te lezen op je telefoon, tablet of op je computer. Waarom?

 • Vanuit onze leden is er behoefte aan, weten we uit onderzoek
 • We besparen op de alsmaar stijgende papierkosten, die we anders zouden moeten doorberekenen in de contributie. Dat doen we liever niet.
 • De productie is minder belastend voor het milieu
 • Een digitaal magazine biedt leuke nieuwe interactiemogelijkheden (zoals video!)

Helemaal verdwijnen doet de papieren editie van magazine UIT! niet. We blijven je graag verrassen met een mooi printproduct op de mat. Omdat we dat waardevol vinden en omdat we iedereen in hun leesbehoefte willen voorzien. Of je nu houdt van lezen op papier.

Ons doel is en blijft om leuke en inspirerende artikelen te maken die je meenemen in de wereld van naaktrecreatie en NFN!

Wordt het magazine BlootGewoon! ook deels gedigitaliseerd?

NFN Open & Bloot brengt jaarlijks vier magazines uit: twee maal UIT! en twee maal BlootGewoon! Het beleid is nu dat het magazine BlootGewoon! als volledig papieren uitgave blijft bestaan. Ook omdat deze in de winkelschappen ligt. UIT! is er alleen voor leden en heeft om die reden nooit in de winkel gelegen

Hoe vaak en wanneer komen de magazines van NFN uit?

Onze magazines komen vier maal per jaar uit. BlootGewoon! in de lente en de zomer, en UIT! in de herfst en de winter.

Ik ben lid van een naturistenvereniging en ik wil de magazines van NFN ontvangen. Hoe werkt dat?

De magazines zitten in bij het NFN-lidmaatschap. Leden van naturistenverenigingen zijn niet ook automatisch lid van NFN en ontvangen dus geen magazines.

Wil je de magazines lezen? Word dan rechtstreeks lid van NFN en steun daarmee ons werk als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland.

Ik heb het magazine (Uit! of BlootGewoon!) niet ontvangen, wat nu?

Voordat je contact opneemt over een magazine dat nog niet is bezorgd, vragen we je het volgende:

 1. Controleer of je adresgegevens in het ledenportaal goed staan.
 2. Controleer de factuurstatus. Heb je het lidmaatschap betaald?
 3. Download de PostNL-app, waarin je kunt zien of het magazine nog onderweg is. 

Heb je meerdere magazines gemist? Vanwege de hoge verzendkosten sturen we alleen de nieuwste uitgave na. Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected].

Oudere gemiste exemplaren zijn na te bestellen in onze webshop. Bij te late betaling van de contributie wordt het blad niet nagestuurd.