Waarom NFN-lid worden?

“Als niet-lid kan ik ook gewoon naar het naaktstrand”, of “ik ga altijd naar die ene leuke bestemming en daar heb ik NFN niet voor nodig”. We horen dit soort stellingen met regelmaat. Maar zonder de inspanningen van NFN Open & Bloot is het niet vanzelfsprekend dat naaktrecreatie in Nederland blijft bestaan.

NFN zet zich in om georganiseerde naaktrecreatie zo prettig en veilig mogelijk te maken en behartigt zo dagelijks de belangen van alle naaktrecreanten in Nederland. En door lid te worden, draag jij daar ook je steentje aan bij. Een lidmaatschap neem je niet alleen voor jezelf, maar vooral om het grotere belang te steunen. Samen zorgen we ervoor dat naaktrecreatie in Nederland mogelijk is en blijft!

NFN komt op voor jouw blote belangen

NFN zit geregeld als spreekbuis voor of mét betrokken naaktrecreanten aan tafel bij beslissingsorganen, zoals gemeentes en waterschappen, over het behoud, de inrichting of uitbreiding van naaktstranden en blootlocaties. We zorgen ervoor dat deze plekken veilig en prettig zijn en blijven in de toekomst. Hoe belangrijk deze gesprekken zijn voor het voortbestaan van onze naaktstranden, blijkt telkens weer.

NFN voert rechtszaken, waardoor jurispredentie wordt opgebouwd. Je steunt dus met jouw lidmaatschap dit belangrijke werk van NFN. Zodat ook in de toekomst we nog kunnen blijven genieten van al die prachtige plekken in Nederland waar je bloot kan recreëren. Dat is niet vanzelfsprekend.

Meer over belangenbehartiging

NFN draagt bij aan maatschappelijke acceptatie

Vrijwel iedereen heeft een mening over naaktrecreatie. De een is er bekend mee, de ander niet en doet daarom vaak aannames. NFN streeft ernaar dat naaktrecreatie maatschappelijk goed geaccepteerd wordt en vertelt er laagdrempelig over zonder te prediken. Zodat jij onbezorgd bloot recreëert, maar ook zodat anderen deze keuze leren respecteren.

We zoeken de media op, mengen ons in maatschappelijke debatten, organiseren de Toplessdag en voeren jaarlijks de multimediale campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. Zo laten wij zien dat bloot recreëren de blootgewoonste zaak van de wereld is. Want we weten ook uit ervaring dat lang niet alle naaktrecreanten zelf open en bloot praten over hun favoriete vrijetijdsbesteding!

Meer over maatschappelijke acceptatie

NFN deelt kennis en informatie

NFN deelt graag kennis over naaktrecreatie via onze magazines, nieuwsbrieven, sociale media en websites. Zo bevat onze locatievinder BlootKompas! informatie en reviews over meer dan 2.000 locaties wereldwijd.

NFN is er ook voor vragen over toepassing van de wet op naaktrecreatie. NFN staat leden, journalisten en andere geïnteresseerden te woord en beantwoordt graag alle vragen over naaktrecreatie, en alles wat daarmee te maken heeft.

Meer over informatie en advies

Toegang tot prachtige locaties en evenementen

De NFN-jaarkaart geeft toegang tot evenementen van NFN en tot Nederlandse verenigingsterreinen. Met het internationale INF-zegel kun je ook in het buitenland overal terecht.

Jouw jaarkaart laat natuurlijk ook zien dat jij naaktrecreatie een warm hart toedraagt en je je naar het NFN-Veiligheidsprotocol voegt! Dat is belangrijk, want alleen samen kunnen we zorgen dat naaktrecreatie veilig blijft.

Prettig en veilig bloot recreëren

Zonder kleren ben je kwetsbaarder, daarom maakt NFN duidelijke afspraken met zoveel mogelijk blootlocaties over aangenaam, veilig en respectvol recreëren voor iedereen.

Deze locaties krijgen het Prettig Bloot-label.

Meer over Prettig Bloot-locaties

Pak je voordeel

Een leuk extraatje tenslotte: als lid winkel je met voordeel in de NFN-webshop en kun je met korting naar heel veel locaties. Wie weet biedt jouw favoriete sauna, B&B of camping ook ledenvoordeel.

Zo heb jij jouw lidmaatschap er al heel snel uit!